Välkommen till Engelska skolan i Upplands Väsby!

Engelska skolan har en internationell karaktär där olika kulturer möts i samförstånd, ömsesidig respekt och förståelse. Vi tillämpar en pedagogik som leder till tvåspråkighet i svenska och engelska. Det är en undervisningsmodell där svenska och engelska utvecklas parallellt. Båda språken används som undervisningsspråk utöver att de undervisas som ämnen. Det är inget krav att barnet ska kunna engelska innan man börjar Engelska skolan. Skolan bekostas av allmänna medel och eleverna betalar inga skolavgifter, utom för fritids. Vi följer den svenska läroplanen.

Engelska skolan är en liten och vänlig skola med mycket kompetent personal. Vi har små undervisningsgrupper och värdesätter ett nära samarbete med er föräldrar. Engelska skolan erbjuder en lugn studiemiljö och en respektfull samvaro där alla blir sedda.

Skolan ligger centralt i Smedby och är lättillgänglig med goda kommunikationer. Skolan ligger inbäddad i vacker natur med gångvägar och ingen störande trafik.

Denna skola startade sitt första läsår i augusti 2010. Höstterminen 2017 välkomnar vår skola elever till förskoleklassen och skolår 1-7. Vi kommer i framtiden att bli en F-9 skola. Vårt mål är att barnen ska vara tvåspråkiga när de lämnar vår skola för att ge eleverna goda kunskaper och förbereda dem för en globaliserad värld i framtiden.

Ni är välkomna att besöka skolan för att få mer information, eller ringa och tala med oss.

Marie Källström