MORNING SPORTS CLUB

Nästa vecka startar vi på Engelska skolan en nysatsning på hälsa och rörelse i form av Morning Sports Club. Vi vill främja vinsten av en bra start på dagen, rörelse, glädje och trygghet tillsammans på vår skola i kombination med en bra frukost. Eleverna från årskurs 4-8 har möjlighet att vara med på detta under tre veckodagar per vecka – måndagar, onsdagar och fredagar. De anmäler sig under torsdagen veckan innan, får respons på om de fått plats (max 25 elever/pass) under fredagen och har sedan härliga morgnar att se fram emot med teman så som smidighet, rörelseträning, dans, kampsport, samarbetsövningar och bollekar etc. Varje tema pågår under tre veckor och eleverna väljer själva veckan innan om de vill och kan deltaga en till tre gånger. Varje torsdag anmäler de sig på nytt! I den långa korridoren finns en whiteboard med schema, planeringar, info, anmälningslistor samt så småningom bilder från våra morgnar.
Forskning visar att svenska skolbarn rör sig minst i Norden. Barn har, generellt, aldrig rört sig så lite som nu. Forskning visar även att en bra start på dagen i form av rörelse och en bra frukost, ger oss bättre förutsättningar för att orka prestera hela skoldagen genom ökad koncentration, uthållighet och gladare humör.
Personal som kommer arbeta med och kring Morning Sports Club är jag, Johanna Wiksten, Andreas Karlsson, Sebastian Yde och Robin Calais. Regler för att få närvara och deltaga på våra aktiva morgnar är att:
• respektera tiden och vara på plats då man har anmält sig
• ha med sig rätt kläder samt handduk
• duscha innan frukosten
• följa våra regler och instruktioner under morgonen
Vårt fokus är främst att skapa glädje, våga prova och tilltro till sin egen förmåga. Vi utmanar oss själva och alla aktiviteter/övningar finns i flera nivåer för att tillgodose allas olika behov och strävan.
Vi startar vecka 46, aktivitet mellan 07.20-08.00, dusch 08.00-08.15, frukost och avslutande samtal med feedback 08.15-08.40 i lilla matsalen. Eleverna får ett litet intyg i handen att de deltagit när de går till sina respektive klasser. Berörda lärare har redan fått info om vilka elever som närvarar under veckan på Morning Sports Club så de är väl förberedda på att några har lite flextid de dagarna.

Vi ser fram emot en massa glädje och rörelse framöver!

Undrar ni något så tveka inte att höra av er till mig,
Johanna Wiksten
johanna.wiksten@englishschool.se

Med vänliga hälsningar,
alla morgonpigga från vårt team