Skoljoggen!

img_2908 img_2906 img_2905 img_0073 img_0072 img_0070 img_0069 img_0068

Skoljoggen – en motionsfest för alla

 

Skoljoggen är Sveriges största löpararrangemang för barn och ungdomar och arrangeras varje höst i skolorna runt om i landet. Varje år deltar närmare en halv miljon unga i Skoljoggen, som 2016 arrangeras för 34:e gången. Huvuddagen då de allra flesta skolorna arrangerar Skoljoggen är den 14 september. Men det går också bra att välja en annan dag om den 14:e inte passar. Det viktigaste är att barn- och unga får komma ut och röra på sig!

Elever från förskoleklass till årskurs tre på gymnasiet deltar på sina villkor. Springa, jogga, lunka eller gå – det väljer de själva. Skoljoggen är ingen tävling. Det är manifestation för idrotts- och löparglädje. Det är upp till varje skola att skapa sitt arrangemang men från Skolidrottsförbundets sida uppmanar vi att sätta barnens glädje i fokus och få så många som möjligt att tycka om den här dagen. Att tycka om Skoljoggen.

I samband med Skoljoggen samlas en frivillig Springslant in bland elever, skolpersonal och föräldrar till en förmånstagare och Skolidrottsförbundet. Åren 2012-2016 är förmånstagaren SOS BarnbyarLäs mer om Springslanten här.